FALUKORVSGRATÄNG
Ingredienser
600 g | falukorv |
---|---|
500 g | färskpotatis |
3 st | tomat, (ca 300g) |
2 st | squash, (ca 600 g) |
1 st | vitlöksklyfta, pressad |
1 dl | mellangrädde |
1 tsk | basilika |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 dl | parmesanost, riven |
färsk basilika |
Tillagning
Färskpotatis går alldeles utmärkt att använda i falukorvsgratängen.
1. Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven, borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och squash och potatis i mm-tjocka skivor.
2. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
3. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk.
2. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
3. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk.
Visste va det mumma! :D
SvaraRaderaDet lär jättegott, måste testa det nån dag :)
SvaraRaderaJag tänkte tipsa om en tävling jag har just nu, du kan vinna fina ekologiska bebis och barnkläder.
Ha en fin eftermiddag!
Det receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.
SvaraRadera