torsdag 25 juni 2009

Lax med romsås

Idag blev det lite extra god mat till middag. Vi skulle ha det till helgen men i morgon har vi båda fest med jobben och på lördag ska vi fira Anna som har tagit examen så det fick bli lite extra i vardagen och det är ju alltid trevligt. Detta var absolut en tia av tio möjliga, mums!

LAXPAJ MED ROMSÅS
4-6 port

Pajskal:

4 dl mjöl
50 g smör
1 dl mjölk eller filmjölk
1 tsk bakpulver

Blanda till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Behöver inte förgräddas!!

Fyllning:

300 g varmrökt lax (eller laxfilé i bitar)
100-150 g färsk spenat
1 gul lök
150 g riven Västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt & peppar

Romsås:

2 dl creme fraiche
röd stenbitsrom
räkor (1 påse 500 g med skal)

Fräs spenaten hastigt i lite smör. Dela laxen i bitar och hacka löken. Strö spenat, lax och lök i pajskalet. Blanda ägg, creme fraiche och ost. Salta & peppra.
225grader i ca 30min tills äggstanningen är fast.

2 kommentarer:

Laura, mamma till Kasper sa...

Åh vad gott det lät!

A & Lilla P sa...

Låter vansinnigt gott!
Mums!