fredag 4 februari 2011

Philadelphiaostfyllda hallonmuffins

Philadelphiaostfyllda hallonmuffins

Detta recept ska ge 6st muffins. Jag gjorde 4 gånger denna smeten och fick 32 muffins.

Då fyllningen i dessa muffins bli ganska lös vid gräddning är det viktigt att använda amerikanska muffinsformar. Dessa ger bättre stadga och förhindrar att smeten rinner över kanten av formen.

150 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1/2 dl vaniljsocker (jag tog hälten vaniljsocker och andra hälften med florsocker)

1. Vispa smält smör och socker med elvisp.
2. Vispa i äggen.
3. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
5. Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
6. Häll ca 1 cm smet i botten av formarna.
7. Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
8. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
9. Toppa med några hallon.
10. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.

Inga kommentarer: