fredag 8 januari 2010
Cheesecake med chokladbotten
115 gram smör
115 gram mörk choklad
2 ½ dl strösocker
2 ägg
½ dl mjölk
2 ½ dl mjöl
Täcke:
5 dl philadelfiaost
1 ½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form.
Bryt chokladen och smält den med smöret i en kastrull på låg värme. När blandningen är slät, ta av från plattan och tillsätt socker. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ordentligt. Vänd i mjölet och blanda tills smeten är slät. Häll upp i formen och grädda långt ner i ugnen i 20 minuter.
Ta ut kakan och gör iordning täcket. Sänk temperaturen till 160 grader.
Vispa ägg,ost, socker och vaniljsocker tills allt är bra blandat. Häll över chokladkakan.
Grädda i ytterligare 45 minuter eller tills mitten har stelnat. Dra en kniv runt kanten så att den släpper formen och låt den svalna.
Ställ kakan kallt i kylskåp ca 4 timmar eller över natten. Dekorera gärna med riven choklad eller ringla choklad över och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar