söndag 2 november 2008

Föräldrarledighet

Vi har börjat diskutera hur vi ska lägga upp föräldrarledigheten. Jag ska på ett personligt möte på försäkringskassan på onsdag för att få hjälp att lägga upp det som vi vill ha det. Känner att jag vill ha lite koll.....

Det finns en del bra tips på nätet som jag hittat. Som att tänka på att blanda lägstanivå dagarna med sjukpenningsnivå dagarna. Ettårsregeln är också något man måste tänka på för att få samma SGI. Vi ska lägga Eriks 10 pappadagar vid födseln på 20 halvdagar istället för då får han vara hemma mer när bebisen är vaken. Sedan vill vi båda ta ut två halvdagar i veckan när den lille börjat på förskola, för att det inte ska bli så långa dagar i början.

Skulle bli glad om jag fick lite tips om hur ni la upp sista tiden innan beräknad födsel. Man får ju inte ha havandeskapspenning eller sjukskrivning till beräknad födsel. Tog ni ut semester, f-ledigt?

Jag skulle också bli väldigt glad om någon kommer med tips om hur man kan lägga upp föräldrarledigheten eller hur ni har gjort!

TACK!!!

2 kommentarer:

ALL IS PRETTY sa...

Jag bor ju i Norge så det är lite annorlunda här, vi måste ta ut ledigt tre veckor innan beräknad födsel (ingår i föräldraveckorna) och det är betydligt lättare att bli delvis eller helt sjukskriven. Jag jobbade 60% två veckor och var helt sjukskriven två veckor innan jag gick på mina väntan-veckor nu.

Jag rekommenderar varmt att vara ledig minst två veckor innan förlossning, det är väldigt skönt att kunna varva ner ordentligt, vila upp sig och hinna förbereda allt man vill, men det är ju väldigt personligt - andra vill helst jobba tills samma dag.

Hoppas det löser sig för dig!

Nina sa...

Hejsan! Halkade in här, grattis till graviditeten! Såg bilderna på brödet med morot, o grahamsbullarna de såg himla gott ut. Kanske vill lägga upp receptet på det? Roligt me lite nya recept :) Mvh Nina