Sätt ugnen på 225grader. Koka 250gram pasta. Skär bort det grova på stammen av 1 broccoli. Dela i små buketter och koka. Dela, kärna ur och skär 1 paprika i bitar och fräs i stekpanna med lite olja. Låt 1 burk krossade tomater rinna av i ett durkslag.
Häll av pastan och lägg den i en ugnssäkerform.
Blanda 1 ask färskost med vitlök och örter med 2dl creme fraiche, färsk basilika, salt och peppar. Lägg i broccoli, paprika, tomater och 1 burk avrunnen tonfisk i olja i formen. Häll blandningen med färskost över och blanda försiktigt. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
OBS!!! Jag tog ca 400gram pasta, 2 burkar med creme fraiche och 2 burkar med tonfisk. Då tycker jag mängden blev mycket bättre till 4 personer än det ursprungliga receptet. Dessutom blev det krämigt och gott med 2 creme fraiche.
Detta kommer vi absolut göra igen, kanongott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar