lördag 22 januari 2011

Pastagratäng med tonfisk och färskost

Mums vad god gårdagens middag var! Dessutom gick det snabbt att göra också.

Sätt ugnen på 225grader. Koka 250gram pasta. Skär bort det grova på stammen av 1 broccoli. Dela i små buketter och koka. Dela, kärna ur och skär 1 paprika i bitar och fräs i stekpanna med lite olja. Låt 1 burk krossade tomater rinna av i ett durkslag.
Häll av pastan och lägg den i en ugnssäkerform.

Blanda 1 ask färskost med vitlök och örter med 2dl creme fraiche, färsk basilika, salt och peppar. Lägg i broccoli, paprika, tomater och 1 burk avrunnen tonfisk i olja i formen. Häll blandningen med färskost över och blanda försiktigt. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.

OBS!!! Jag tog ca 400gram pasta, 2 burkar med creme fraiche och 2 burkar med tonfisk. Då tycker jag mängden blev mycket bättre till 4 personer än det ursprungliga receptet. Dessutom blev det krämigt och gott med 2 creme fraiche.

Detta kommer vi absolut göra igen, kanongott!

Inga kommentarer: