torsdag 17 december 2009

Piroger


Nu har jag gjort en massa piroger. Jag gör dem stora och med mycket fyllning, så blir en pirog en lunch. Jag gjorde dubbel sats och då blev det 12 stora piroger. Perfekt att ha nu till helgen då gubben inte är hemma.....

Pirogdeg
50 gram jäst
4 dl vatten
5 dl vetemjöl
4 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
salt

Gör så här:
Blanda jästen med ljummet vatten tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa 30 minuter. Ta uppdegen på mjölat bakbord och sedan är det bara att dela upp degen i så många piroger du vill ha. Pensla med ägg och grädda dem i ca 10 minuter på 200 grader.

2 kommentarer:

Amy sa...

Vad har du för fyllning då?

FruLundin sa...

Jag har köttfärssås. Ett annat tips är ädelost, skinka och purjolök.