Jag har passat på att tvätta och baka bröd, tre limpor blev det.
Carros solrosbröd (4 mindre limpor eller två små och en stor, eller hur man nu vill...)
2 paket jäst
9 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
2 dl rostade solroskärnor
4 tsk salt
2 dl rågkross
4 dl dinkelmjöl
resten med vetemjöl till önskad konsistens på brödet.
Blanda jästen med ljummet vatten och oljan. Lägg i rågkrossen och låt stå en liten stund. Häll i salt, solroskärnorna och mjölet. Låt det jäsa i 30 minuter under bakduk. Dela bröden i fyra lika delar och lägg varje del i en oljad och bröad limpform. Jag gjorde två delar i formar och la ihop de andra två till en stor limpa. Låt dem jäsa i 40 minuter till. Gör sedan ett litet snitt längs med limporna och pensla med lite vatten. In med dem i ugnen på 200 grader i ca 20minuter.
Ella som inte velat äta ordentligt blev väldigt intresserad av min macka med smör och ost. Hon blev som tokig när hon fick smaka lite småbitar (utan kanter såklart). Mammas nybakta bröd var mycket gott enligt Ella.
1 kommentar:
Åh, skulle också vilja att mina kilon skulle rinna av mig! :-(
Mmm, gott med smörgås, Winnie älskar det! :-)
Skicka en kommentar