Gör två fyllningar...
Blanda 50 gram smör med 0,5 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker.Gör 1 dl marsansås ( eller köp färdig)
Baka ut en avlång platta, bred ut vaniljsmöret över hela. Fördela marsankrämen ovanpå, och strö över ca 1 dl frysta blåbär.
Rulla ihop från långsidan, skär ca 7-8 stora bitar av degrullen och placera med en snittyta uppåt i en smord springform.
Det kanske rinner ut lite fyllning, skrapa ihop med degskrapan och häll över bullarna i springformen.
Låt jäsa ca 20 minuter.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna innan du tar bort formen.
Pudra med florsocker eller gör glasyr av florsocker och vatten...
(Receptet hittade jag på Bagarstugan)
2 kommentarer:
Söt bild på lilla Ella! =)
Mmm, det såg mumsigt ut, måste nog testa med blåbär i tror jag! Halv bulldeg, menar du på 2,5 dl mjölk då?
Jag brukar alltid göra bullar på en liter mjölk så halv bulldeg för mig blir ju 5 dl, men kan ju bli lite galet mycket kanske, haha.
kram
Jag följer alltid receptet på bullar på vetemjöl-påsen. Så för en butterkaka gäller alltså 2,5dl vätska. jag gjorde på 5dl men gjorde bullar med vaniljfyllning på den andra halvan.
Kram
Skicka en kommentar